marți, 16 noiembrie 2010

Alimentele care contin carbohidrati



Carbohidratii sunt lanturi de mici parti de zahar si reprezinta principala sursa de energie a organismului.

Regimul alimentar al jucatorului de tenis ar trebui sa fie orientat spre hrana energizanta si hidratarea adecvata, administrate la momentul potrivit inainte si dupa un numar de competitii. Un rol foarte important o au carbohidratii care aduc aport de energie muschilor. Carbohidratii se găsesc in aproape toate alimentele si joaca un rol esential in buna functionare a sistemului imunitar, fertilitate si coagularea sangelui.

Printre alimentele care contin o cantitate mare de carbohidrati se numara:

Cerealele: constituite in proportie de 90 % din carbohidrati.

Fructele uscate (mere, banane, curmale): pe langa carbohidrati acestea contin si fibre, vitamine.

Cartofii (fierti, copti, prajiti): aproximativ 35 % carbohidrati.

Prajiturile si biscuitii: pot contine pana la 85 % carbohidrati.

Muraturile si otetul: pot contine pana la 35 % carbohidrati.

Toti carbohidratii contin zahar. Insa acest zahar apare sub diverse forme si poarta diverse denumiri, cum sunt maltoza (zaharul din bere), zaharoza (zaharul de masa), lactoza (zaharul din produsele lactate) si fructoza (zaharul din fructe).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.